Even voorstellen,

Mijn naam is Hylke Kramer, 28 jaar en woonachtig in Leeuwarden.

 

Als kind had ik al de neiging om anderen te helpen. Het aanvoelen wat er in een ander omgaat en het willen bedenken van een oplossing heeft er altijd al ingezeten.

 

Creatief aangelegd in combinatie met out of the box denken zorgde voor de gekste ideeën.

 

Nadeel: dit werd niet altijd door een ander begrepen waardoor er vaak een gevoel van onbegrip, eenzaamheid en teleurstelling heerste.

Gevolg: mijn verdriet onderdrukken, mijzelf aanpassen, en verder gaan.

 

De combinatie van nog niet weten wat ik wou in het leven, teveel van mijzelf vragen, geen fysieke en mentale grenzen kennen en mijzelf geen rust gunnen ondanks oververmoeid te zijn; zorgde voor het begin van een periode met paniekaanvallen.

 

Niet op willen geven en door willen gaan resulteerde in depersonalisatie en derealisatie klachten.

 

Deze mentale klachten zorgden voor veel mentale en fysieke spanningen. Mentaal en fysiek was ik continu alert op de angst die ik voelde en ermee bezig hoe ik deze kon beheersen.

 

Uiteindelijk resulteerde dit in sociale fobie en straatangst. Van 2-3 uren mentaal voorbereiden om boodschappen te halen tot niet meer het gevoel hebben controle te hebben over mijn lichaam om bewegingen te kunnen maken. Van angst voelen om een hartstilstand te krijgen tijdens het douchen tot niet meer met iemand in gesprek durven gaan omdat ik er angstig werd zodra ik mijzelf hoorde praten.

 

Uiteindelijk de stap durven zetten en naar de huisarts GGZ POH gegaan; vervolgens een aantal maanden moeten wachten en een traject psychomotore therapie gevolgd.

 

Vanuit deze ervaring kwam het plan om iets op te zetten waardoor iedereen 24/7 mentale steun kan krijgen en zich niet machteloos hoeft te voelen.